Nébihoktatás

Maradék nélkül foglalkozás Előszálláson

Mintegy 150 diáknak tartottunk játékos Maradék nélkül foglalkozást 2018. november 10-én, szombaton az előszállási Árpád Fejedelem Általános Iskolában. Az alsó tagozatosok még csak most ismerkedtek az élelmiszerpazarlás témakörével, azonban ők is nagyon hamar elsajátították a legfontosabb ismereteket. Bemutattuk, mit is jelent az élelmiszerpazarlás, és példákat mutattunk be arra is, hogy saját háztartásaikban miként tudnak ők maguk is tenni a megelőzésért. A játék során számos hibátlan megfejtést láthattunk, amelyeket kis ajándékcsomaggal jutalmaztunk.

A felső tagozatosokat már a mindennapokban is foglalkoztatja a fenntartható élelmiszerfogyasztás. Pontosan tudták, milyen hosszú távú következményei vannak az élelmiszerpazarlásnak, sőt néhány egyszerű praktikát is ismertek már a tanulók. Tudták azt is, hogy a minőségmegőrzési idővel rendelkező élelmiszereknek lejárat után is érdemes még egy esélyt adni, mert lehetséges, hogy a terméknek csupán a zamata változik meg, ám élelmiszerbiztonsági szempontból kifogástalan marad.

Fogyaszthatósági- és minőségmegőrzési idő közötti különbség

Ezúton is köszönjük szépen a lehetőséget az előszállási Árpád Fejedelem Általános Iskola diákjainak és pedagógusainak! Reméljük, hogy találkozunk a jövő évi kvíz verseny során is!

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogadom Tovább