Morzsa:
A gyorsan romló termékeket, amelyeket általában a boltban is a hűtőpultból veszünk ki, azokat otthon is a hűtőbe tegyük. Ilyenek például a nyers húsok, a felvágottak, a tejtermékek és a készételek, illetve a fogyasztásra kész saláták, gyümölcsök. Az otthon elkészített főtt ételeket, illetve a mosott és felvágott zöldségeket és gyümölcsöket, felbontott konzerveket, lekvárokat és szószokat is a hűtőszekrényben kell tárolni. Ez azért fontos, mert a romlást és megbetegedést okozó apró élőlények a hűtőszekrény hideg hőmérsékletén lassabban tudnak szaporodni.
Falat:
Vannak olyan tejtermékek, amelyeket nem kell hűtőben tárolni csak a felbontást követően. Ezek az UHT tejek és tejszínek. Az UHT azt jelenti, hogy ultra magas hőmérsékleten hőkezelték, így nincsenek romlást okozó baktériumok benne. Ha felbontottuk, akkor ezeket a termékeket is a hűtőszekrényben kell tárolni és 2-3 napon belül el kell fogyasztani. A tojást sem kell feltétlenül hűtőszekrényben tárolni, de ha már bekerült, ne vegyük ki onnan (érdemes a saját dobozában, a többi élelmiszertől elkülönítve tárolni).
Lakoma:
Bár a legtöbb termény tovább eláll a hűtőszekrényben (levélzöldségek, gyökérzöldségek, bogyós gyümölcsök, csonthéjas gyümölcsök), vannak olyan zöldségek és gyümölcsök, amelyek rosszul érzik magukat a hűtőszekrényben. Túl hideg van ott nekik és ezért megfázhatnak. A banán, a burgonya, a hagyma és a paradicsom is ilyen, ezért ezeket érdemes inkább a kamrában vagy a lakás egy hűvösebb pontján tárolni. A legtöbb éretlen déli gyümölcs pedig nem érik be, ha hűtőszekrényben tároljuk, így azokat hagyjuk a konyhapulton vagy tároljuk a kamrában. A görögdinnye hasonlóan hidegsokkot kaphat a hűtőszekrényben, amitől kásás, vizes és íztelen lesz, ezért felvágásig tároljuk inkább a lakás egy hűvösebb részén.

