Nébihoktatás

Az élelmiszerlánc biztonsága és fenntarthatósága közös felelősségünk, amelyben a tisztességes vállalkozások mellett a vásárlóknak is fontos szerepük van. A Nébih szemléletformáló programjai az ovisoktól egészen a szenior korosztályig igyekeznek megszólítani a fogyasztókat. Célunk, hogy elgondolkoztassunk, ismereteket, tudást és ötleteket adjunk át.

Ennek megvalósítása érdekében megtettük az első lépést, elindítottunk a Nébih Oktatási Programját a legkisebbeknek szóló óvodás foglalkozásunk kidolgozásával 2017 nyarán Tiszta kézzel címmel, amelyet rövidesen a Maradék nélkül iskolai programja követett, majd a sort az általános iskolásoknak szóló Ételt csak okosan! iskolai kiadványai folytatták. Ezt követően 2020-ban csatlakoztunk egy egészséges táplálkozást támogató oktatási csomag, az Egészségesen enni, egészségesnek lenni bevezetéséhez Magyarországon. Mára az iskolai anyagok kiegészültek pedagógusoknak szánt útmutatókkal, prezentációkkal, játékokkal, foglalkoztató- és munkafüzetekkel, videókkal, animációs kisfilmekkel, mesekönyvvel és egy hangoskönyvvel is.

Eddig több mint 15.000 óvodást, általános és középiskolás diákot látogattunk meg személyesen, akiknek foglalkozásokat, előadásokat tarthattunk. Ennél is fontosabb célunk, hogy kulcsrakész, de mégis szabadon alakítható anyagokat adjunk azoknak a pedagógusoknak a kezébe, akik szeretnék megbízható forrásból származó, korszerű élelmiszerekhez kötődő ismeretekkel kiegészíteni óráikat, foglalkozásaikat, vagy színesíteni az egyéb iskolai programokat (délutáni foglalkozások, szakkörök, erdei iskola, témahetek, tematikus napok). Ennek érdelében indítottuk el az Oktatási Nagyköveti Programunkat, amely során a résztvevők önállóan tarthatják meg a foglalkozásokat a legkisebbeknek, felhasználva az oldalon található kulcsrakész oktatást segítő anyagokat.

Itt azonban nem állunk meg. Következő állomásunk a középiskolásokat célzó anyag bemutatása, amelyet előreláthatóan 2022-ben teszünk elérhetővé az érdeklődők számára. De a gyerekek, fiatal felnőttek mellett a pedagógusok, valamint a szenior korosztály részére is tartogatunk még érdekességeket.

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogadom Tovább