Nébihoktatás

Az élelmiszerlánc biztonsága és fenntarthatósága közös felelősségünk, amelyben a tisztességes vállalkozások mellett a vásárlóknak is fontos szerepük van. A Nébih szemléletformáló programjai az ovisoktól egészen a szenior korosztályig igyekeznek megszólítani a fogyasztókat. Célunk, hogy elgondolkoztassunk, ismereteket, tudást és ötleteket adjunk át.

Ennek megvalósítása érdekében megtettük az első lépést, elindítottunk a Nébih Oktatási Programját a legkisebbeknek szóló óvodás foglalkozásunk kidolgozásával 2017 nyarán Tiszta kézzel címmel, amelyet rövidesen a Maradék nélkül, majd az Élelmiszerbiztonságról gyerekeknek című általános iskolásoknak szóló kiadványai folytatták. Ezt követően 2020-ban csatlakoztunk egy egészséges táplálkozást támogató oktatási csomag, az Egészségesen enni, egészségesnek lenni bevezetéséhez Magyarországon, míg 2022-ben a középiskolásokat célzó anyagokat mutattunk be. Mára az iskolai anyagok kiegészültek pedagógusoknak szánt útmutatókkal, prezentációkkal, játékokkal, foglalkoztató- és munkafüzetekkel, videókkal, animációs kisfilmekkel, mesekönyvvel és egy hangoskönyvvel is.

Eddig több mint 20.000 óvodást, általános és középiskolás diákot látogattunk meg személyesen, akiknek foglalkozásokat, előadásokat tarthattunk. Ennél is fontosabb célunk, hogy kulcsrakész, de mégis szabadon alakítható anyagokat adjunk azoknak a pedagógusoknak a kezébe, akik szeretnék megbízható forrásból származó, korszerű élelmiszerekhez kötődő ismeretekkel kiegészíteni óráikat, foglalkozásaikat, vagy színesíteni az egyéb iskolai programokat (délutáni foglalkozások, szakkörök, erdei iskola, témahetek, tematikus napok). Ennek érdekében indítottuk el az Oktatási Nagyköveti Programunkat, amely során a résztvevők önállóan tarthatják meg a foglalkozásokat a legkisebbeknek, felhasználva az oldalon található kulcsrakész oktatást segítő anyagokat.

A gyerekek és fiatal felnőttek mellett a pedagógusok, felnőttek, valamint a szenior korosztály részére is tartogat a programunk érdekességeket.

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogadom Tovább