Nébihoktatás

Morzsapakli-Mit csinálsz, ha túl sok tésztát főztél ki?

Ha túl sok tésztát főztünk, ne a kukába dobjuk, hanem a maradék tésztát leöblítve, egy kevés olajjal elkeverve tegyük el 2 órán belül a hűtőszekrénybe.

A főtt tésztát másnap is felhasználhatjuk: tehetjük levesbe, készíthetünk belőle tésztasalátát, rakott tésztás ételt vagy akár hamis túrós rétest is.

Ha rendszeresen sok marad, jegyezzük meg, mennyit főztünk, és legközelebb kevesebbet tegyünk a vízbe. Egy felnőtt adagja kb. 70-90 g szárazon kimért tészta. 

Van lehetőség a tészta lefagyasztására is, ugyanakkor ebben az esetben vegyük figyelembe, hogy állomány változással járhat a folyamat. A tojásos tészták magasabb zsírtartalmuk miatt jobban viselik a fagyasztást, illetve a zsírosabb szószban lefagyasztott tésztás ételek (például lasagne, bolognai) is kevésbé sínylik meg.

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogadom Tovább