Nébihoktatás

Morzsapakli – Hogyan előzhetjük meg az élelmiszerpazarlást az étteremben?

Fogyasztóként mi is sokat tehetünk azért, hogy éttermi étkezéseink során elkerüljük az élelmiszerpazarlást. Az egyik legfontosabb, hogy reálisan mérjük fel étvágyunkat, és ne rendeljünk többet annál, mint amennyit valóban el tudunk fogyasztani. Tartsuk észben, hogy ilyenkor sem nő kétszeresére a gyomrunk.

Ha bizonytalanok vagyunk egy fogás méretét illetően, bátran kérdezzünk rá a pincértől, illetve ha lehetőség van rá, válasszunk kisebb adagot vagy osszunk meg egy ételt az asztaltársakkal. Ez különösen a nagyobb adagokat kínáló helyeken segít megelőzni a tányéron maradó maradékot. Ha több fogást is szeretnék megkóstolni, akkor inkább gyerekadagot válasszunk, vagy kérjünk plusz tányért, hogy megosszuk egymással! Svédasztalos étkezés esetében se vessük el a sulykot, inkább többször szedjünk kisebb adagokat!

Amennyiben mégis marad étel,  kérjük meg a pincéreket, hogy csomagolják el a maradékot,  így későbbre is jut pár finom falat! Az éttermekben sokszor ételmentő partnereken keresztül (például applikációk segítségével) értékesítik a megmaradt adagokat, ha ilyet látunk, támogassuk őket!

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogadom Tovább