Nébihoktatás

ÁLLAMI HALŐRI SZOLGÁLAT RAJZPÁLYÁZATA 2021

szemank

Alkoss a halakért!

A Halak napja alkalmából a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Állami Halőri Szolgálata rajzpályázatot hirdet 3-6. osztályos diákok számára, horgászat témakörben.

A pályaművek idei témája: Munkában a halőr

A pályaművek a halőri munka témáját többféleképpen is bemutathatják: például milyen körülmények között és hogyan ellenőrzik a horgászokat, halászokat, vagy ha téged már ellenőriztek, akkor azt milyennek láttad? Szerinted milyen egy halőr, hogyan végzi a munkáját.

A téma feldolgozásában segítséget nyújthat a nebihoktatas.hu oldalon található Ismerd meg a halőr munkáját című írás.

A technika szabadon választható: az alkotások készülhetnek ceruzával, festékkel, zsírkrétával, szénnel, pasztellkrétával, vagy akár vegyes technikával.

A pályázatot két kategóriában hirdetjük meg, és értékeljük:

I.     3-4. osztályos korosztály

II.    5-6. osztályos korosztály

Beküldési határidő:

2021. március 5.

Nevezés és pályaművek beküldése:

A nevezés két lépésből áll.

 1. A tanulókat pedagógusaik nevezhetik. A nevezés feltétele a tanulókat képviselő pedagógus regisztrációja, amelyet ide kattintva elérhető űrlap kitöltésével és beküldésével tudnak megtenni. Egy pedagógus természetesen több diákot is képviselhet egyidejűleg.
 2. A pályaművet elektronikusan, az  allamihalor@gmail.com e-mail címre kell beküldeni. Egy e-mailben egy nevezett mű legyen.
  Az e-mailben szerepelnie kell:
 • a kapcsolattartó pedagógus neve
 • az oktatási intézmény megjelölése
 • a pedagógus elérhetősége (ha különbözik attól az e-mail címtől, amit a nevezésnél használt)
 • a tanuló osztálya (pl. 3. a)
 • a pályamunka címe

Kérjük, a gyerekek nevét és elérhetőségét ne tartalmazza az email.

A képet csatolmányként vagy fájlmegosztóra feltöltve lehet beküldeni.

 • Csatolmányként küldve a melléklet maximum 5 Mb méretű lehet.
 • Az 5 Mb-ot meghaladó fájl esetén mindenképpen kérjük, valamely fájlmegosztó szolgáltatást vegyék igénybe, s a linket e-mailen juttassák el hozzánk. Javaslataink fájlmegosztókra: WeTransfer, Mammutmail

Értékelés:

A beérkezett rajzokat első körben az Állami Halőri Szolgálat szakemberei értékelik, majd a kiválasztott alkotásokat közönségszavazásra bocsátják. A közönségszavazást március 5-18. között folytatjuk le, a Maradék nélkül program Facebook oldalán, amely alapján kialakul a végső rangsor.

Nyeremény:

Minden pályázó ajándékcsomagban részesül, akinek alkotását közönségszavazásra bocsátjuk. A győztes alkotások készítőit kategóriánként további értékes nyereménnyel jutalmazzuk, és kihirdetésre kerül az Elnöki különdíj, amelyet a Nébih elnöke választ ki az összes beérkezett pályamű közül.

Egyéb információk:

A pályázat részletes leírását a Játékszabályzat tartalmazza, amely ide kattintva tölthető le.

Az Adatkezelési tájékoztató ide kattintva érhető el.

A rajzpályázattal kapcsolatos kérdéseiket az allamihalor@gmail.com e-mail címen várjuk.

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogadom Tovább