Nébihoktatás

Hulladékcsökkentési Hét a Fővárosi Állat- és Növénykertben, Maradék nélkül!

November utolsó igazán napsütéses hétvégéjére meghívást kaptunk a Fővárosi Állat- és Növénykertbe, hogy mi is részesei lehessünk a Hulladékcsökkentési Hétnek. Az állatkertbe érkező családok játékos keretek között ismerkedhettek meg az élelmiszerpazarlás megelőzésével, valamint a FKF Nonprofit Kft. jóvoltából a hulladékkezeléssel, valamint a szelektív hulladékgyűjtéssel.

A Hulladékcsökkentési Hét ötlete 2009-re nyúlik vissza, célja, hogy a programban résztvevő önkéntesek egy teljes héten keresztül felhívják a figyelmet a tudatos hulladékgazdálkodásra, a keletkező mennyiség csökkentésére és az anyagok újrahasznosításának fontosságára. A Maradék nélkül a kezdeményezésbe tökéletesen beleillik, hiszen az élelmiszerhulladékok jelentős részét teszik ki a kidobott hulladékainknak. Legutóbbi felmérésünk alapján fejenként évente 65 kg élelmiszert dobunk ki Magyarországon a háztartásokban. Legújabb felmérésünk jelenleg is folyamatban van, reméljük elérjük célunkat azzal, hogy tovább csökkentjük ezt a hatalmas számot.

Az állatkertben töltött hétvégénk fantasztikusan alakult. A két nap alatt rengeteg csillogó szemű gyerkőccel tudtunk leülni és beszélgetni az élelmiszerpazarlás komoly problémájáról, játszottunk és ez alkalommal is egymástól tanultunk. A szülők is gyakran meglepődtek egy-egy érdekességen, így közösen, a gyerekekkel karöltve tudtunk az élelmiszerhulladékok világáról társalogni. A sok érdeklődőnek apró, de annál hasznosabb ajándékokkal igyekeztünk kedveskedni, hiszen valljuk be, egy őszi, napsütéses hétvégén az állatkertben rengeteg más érdekesség is felfedezésre várt.

Köszönjük a Fővárosi Állat- és Növénykertnek, hogy gondoltak ránk, és részt vehettünk a Hulladékcsökkentési Héten 2021-ben. Ne feledkezzünk meg arról, hogy nem csak ezen az egy héten szükséges odafigyelnünk a hulladékcsökkentésre, hanem minden egyes nap gondolnunk kell rá és tennénk kell érte!

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogadom Tovább