Nébihoktatás

Felelős állattartásról tanulhattak az ovisok

Újabb beszámoló érkezett egy Nagyköveti Programban résztvevő pedagógustól, aki a felelős állattartásról tartott foglalkozást a tabi Szent Gellért Római Katolikus Általános Iskola és Óvoda gyerekeinek.

A Harmóniában együtt című kiadványunk alapján tartott foglalkozások segítséget nyújthatnak abban, hogy kevesebb gyermek legyen kutyatámadás áldozata. A 3 és 6 év közötti apróságok és rajtuk keresztül szüleik is megtanulhatnak olvasni a kutyák viselkedéséből, reakcióiból, hogy elkerülhessék a veszélyes helyzeteket.

A foglalkozás során kiderült, hogy a gyerekek már sok ismerettel rendelkeztek, hiszen többüknek van kutyusa otthon. Azért a házikedvencekről szóló beszélgetés számukra is tartogatott új ismereteket, amelyeket játékos formában, közös mondókával, vers felolvasással mélyítettek el. A lelkes ovisok végezetül apróbb ajándékokat is kaptak, amely emléke segít feleleveníteni a beszélgetés tartalmát.

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogadom Tovább