A mai naptól a középiskolás korosztálynak szóló, élelmiszerbiztonság témakörével foglalkozó tananyaggal bővültünk, amely a SafeConsume elnevezésű projekt keretében készült. Az oktatást segítő anyag 5 előadáson keresztül mutatja be a diákoknak, hogy milyen mikrobák fordulhatnak elő az élelmiszerekben, hogyan akadályozhatjuk meg a szaporodásukat, milyen élelmiszer-eredetű megbetegedésekkel nézhetünk szembe, amennyiben nem tartjuk be a higiéniai alapszabályokat, illetve, hogy hogyan előzhetjük meg ezen betegségek kialakulását. Az előadásokhoz óravázlat is tartozik, amely megkönnyíti a pedagógusok felkészülését 1-1 órára, valamint feladatsorok és a hozzájuk tartozó megoldókulcsok is kidolgozásra kerültek, amely a tanulók megszerzett tudását hivatott elmélyíteni. Az anyagokat az Oktatási anyagok/Középiskola menüpontban lehet megtalálni, amelyek ingyenesen letölthetők és felhasználhatók.