Nébihoktatás

Pécsen jártak az Oktatási Program kiadványai

A Fenntarthatósági Témahét alkalmából a Pécsi Mátyás Király Utcai Általános Iskola minden osztálya a Nébih oktatási anyagait felhasználva ismerkedhetett meg az élelmiszerpazarlás és az élelmiszerbiztonság témaköreinél felmerülő kérdésekkel: az alsó tagozatos tanulók a Mese habbal, szülinappal című mesekönyvvel, míg az ötödikes és hatodikos diákok az Ételt csak okosan! és a Maradék nélkül tananyagcsomagjával. A több mint 200 diák osztályfőnökeik segítségével a munkafüzeti feladatokat gyakorlására és a megoldások megbeszélésére is nagy hangsúlyt fektettek kooperatív tanulási technikákat alkalmazva.

„A feladatok elvégzése után minden gyermek hazavihette a kiadványokat. Felhívtuk arra a figyelmüket, hogy otthon is forgassák, valamint a szülőknek is mutassák meg őket, beszélgessenek otthon a témáról. Bízom abban, hogy kiadványok segítségével növeltük a tanulók attitűdjét a fenntarthatósági szemlélet kialakításában.”

Reméljük, hogy a gyerekeknek maradandó élmény volt a Nébih kiadványainak megismerése, a bennük található ismeretanyag elsajátítása. Bízunk abban, hogy a jövőben is lesz még alkalom felhasználni a füzeteket, játékokat a fenntartható szemlélet átadásához.

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogadom Tovább