Nébihoktatás

A Nébih sem hiányozhatott a Nemzeti Pedagógus Kar online konferenciájáról

2021. február 23-án került megrendezésre a Nemzeti Pedagógus Kar Életvitel és Gyakorlati Ismeretek Tagozatának „Karantén-technika” című online konferenciája, amelyen több szervezet képviselői között Nébih Oktatási programjának csapata is bemutatta, hogy milyen kreatív válaszutakat dolgozott ki arra, hogy a járványügyi korlátozások ellenére is eljuttassa üzeneteit az iskolásokhoz. A rendezvényen közel 60 pedagógus vett részt, akik reményeink szerint igénybe fogják venni az online oktatás során alkalmazható tananyagainkat.

Bedő Kornél tagozati elnök és Iszák Tibor elnökhelyettes megnyitó beszédét követően Szakos Dávid, a Nébih stratégiai elemzője tartott előadást a Nébih Oktatási programjáról. A Hivatal és a program fő elemeinek bemutatása után az online oktatási lehetőségekről, az ingyenesen letölthető és felhasználható anyagokról is szó esett. Végezetül a jövőbeli terveink, így a középiskolai tananyag és a pedagógusképzésbe történő aktívabb becsatlakozásunk koncepciójának ismertetésével zárult az előadás.

Dr. Halbritter András Albert, az Iskolakertekért Alapítvány munkatársa vette át a szót, aki a természetben eltöltött idő fejlesztő, technikai készség növelő szerepét hangsúlyozta. Ahhoz, hogy ezt becsempészhessük a gyerekek mindennapjaiba pl. a komposztálók, virágos és veteményeskertek kialakítását javasolják a szakértők az iskolákban, amelyek száma az elmúlt időben exponenciálisan növekedett.

A rendezvényt Velner András főiskolai docens zárta, aki a Technikatanárok Országos Egyesületének munkáját és eredményeit mutatta be.

A rendezvény egyértelműen rávilágított a gyakorlatias ismeretek átadásának fontosságára, és a résztvevők közti együttműködés további irányai is körvonalazódtak. Reméljük, hogy a következő alkalommal már ismételten személyesen találkozhatunk az érdeklődő pedagógusokkal.

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogadom Tovább