Nébihoktatás

Sor került az „Egészségesen enni, egészségesnek lenni” projekt szakmai felkészítő napjára

2020 nyarán a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal és a PontVelem Nonprofit Kft. elhivatott pedagógusokat keresett az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) projektjében való részvételre. Az „Egészségesen enni, egészségesnek lenni” projekt legfontosabb célkitűzése, hogy az általános iskolás gyerekek már ebben a fogékony korban elkezdjék az életmódbeli szokások elsajátítását az egészséges táplálkozás alapjaival foglalkozó játékok alkalmazásával.

A kiválasztott pedagógusok 2020. augusztus 26-án egy felkészítő napon vettek részt Budapesten, amelyet Dr. Kasza Gyula, a Nébih osztályvezetője, és Matolcsy Miklós, a PontVelem Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója nyitott meg. Ezt követően a résztvevők megismerkedhettek az EIT működésével, az oktatási segédanyagokkal, videókkal, játékokkal, illetve lehetőségük volt kipróbálni azt az online felületet is, amely mindezeket összefogja.

A szakmai felkészítő nap második felében a pedagógusok néhány órára maguk is diákokká válhattak, hiszen kipróbálhatták az elkészült anyagokhoz tartozó játékokat, vagyis a Nagy emésztőrendszer társasjátékot, a Sejt bingót, valamint azt a kis összefoglaló füzetecskét, amellyel a gyerekeket arra ösztönözzük, hogy osszák meg családtagjaikkal a tanultakat, és vitassák meg otthon étkezési és vásárlási szokásaikat a szüleikkel, testvéreikkel.

A nap végén a résztvevő pedagógusokat megajándékoztuk a kapcsolódó játékokkal, amelyet különböző korosztályok esetében is be tudnak építeni az oktatás menetébe.

Ezúton is köszönjük a rengeteg jelentkezést, a programba bekerült pedagógusokkal pedig alig várjuk a közös munkát.

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogadom Tovább