Nébihoktatás

Digitális nagykövet – beszámoló az online oktatási anyagainkról

A következő beszámolóban Bedő Kornél, a Nébih Oktatási Nagykövete osztja meg velünk tapasztalatait, aki az elmúlt időszakban a kulcsrakész oktatást segítő anyagainkat csempészte be a gyerekek online oktatásába.

„A Nébih oktatási nagyköveteként a Kaposvári Munkácsy Mihály Gimnázium 7. osztályos tanulóival a technika tantárgy keretei között ismertettem meg a Nébih Ételt csak okosan! és a Maradék nélkül digitálisan is felhasználható oktatási anyagait.

Mint mindenki, mi is alkalmazkodtunk a pandémiás helyzethez, így a tanulókkal az online térben – a Coursegarden oktatási keretrendszer felületét használva – ismertettem meg az élelmiszerbiztonság, valamint az élelmiszerpazarlás-megelőzésének legfontosabb ismereteit. A tananyag felépítése lehetőséget adott arra, hogy egyes témaköröket online csoportmunkában dolgozzunk fel, így a gyerekek együttműködésére is kellő hangsúlyt tudtam fektetni, a digitális kultúrájuk fejlesztése mellett.

A tanulók élvezettel sajátították el a hasznos tudnivalókat és számos hétköznapi példával tudták alátámasztani az elhangzottakat. A tanultakat beépítették a mindennapjaikba és bízunk benne, hogy generációjuk sokkal tudatosabban és kevésbé pazarló módon bánik majd a rendelkezésére álló élelmiszerrel.

Mint pedagógus, és mint Oktatási Nagykövet szívesen ajánlom mindazoknak a Nébih oktatás anyagait, akik a gyerekek mindennapjaiba egy kis színt szeretnének csempészni, hiszen a tananyag leadása gördülékeny volt, a gyerekek pedig szórakozva sajátították el a tudatos fogyasztásról szóló leckéket.”

Mivel fontos számunkra, hogy az elkészült anyagokat folyamatosan bővítsük, tovább fejlesszük, így a fenti beszámoló nagyon hasznos számunkra, amelyet ezúttal is köszönünk. A pedagógusokat arra bíztatjuk, hogy aki átvette valamilyen formában a Nébih oktatási anyagait, küldje el rövid beszámolóját az oktatas@nebih.gov.hu email címre, hogy minél több véleményt megismerhessük kiadványainkról.

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogadom Tovább