Nébihoktatás

Nyáron sem szünetel az Oktatási Program: táborszezon indító előadás

Az Élelmiszerbiztonság világnapján, 2021. június 7-én, Élelmiszerbiztonság és a Nébih szerepe a fogyasztóvédelemben címmel tartott előadást Kunszabó Atilla kollégánk a VIII. Országos Fogyasztóvédelmi Sulitáborban, Mezőkövesden.

Interaktív előadásával a középiskolás diákok figyelmét hívta fel a napjainkban meghatározó szerepű tudatos vásárlásra. A foglalkozáson a diákok átismételhették, hogy hogyan kell „helyesen” bevásárolni, szó esett az élelmiszerek biztonságos szállításáról és tárolásáról, valamint a megfelelő otthoni ételkészítési gyakorlatokról. A tanóra második felében szóba került a külföldi és a magyar termékek közötti lehetséges minőségi eltérés, vagyis a kettős minőség, valamint az online élelmiszervásárlás, amely a koronavírus járvány idején kiemelten fontossá vált. A táborlakók végül átfogó képet kaphattak az élelmiszerpazarlásról, az élelmiszerhulladékok keletkezéséről, valamint ennek megelőzéséről. Igyekeztünk rávezetni őket, hogyan kezeljék a hulladékokat és miképpen tudnak kevesebb ételt kidobni.

Egy nagyon lelkes, jó hangulatú csapat fogadott minket, akik előszeretettel kapcsolódtak be az előadásba. Ezt a lelkesedést pedig a foglalkozás végén meg is jutalmaztuk, mindenki egy-egy Maradék nélkül ajándékcsomaggal térhetett haza.

Ha Titeket is bővebben érdekel valamelyik téma, böngésszétek oldalunkat, lapozzátok át a Nébih Vásárolj okosan! című kiadványát.

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogadom Tovább