Nébihoktatás

A nyár utolsó foglalkozása

Augusztus 26-án a Kifli Művekhez látogattunk el Csepelre, ahol most is az élelmiszerpazarlás megelőzéséről beszélgettünk az érdeklődő gyermekekkel és szüleikkel.

A kedves, családias hangulatú pékségben a lelkes kis közönségünket ezúttal a legkisebbek alkották, akik megismerkedtek többek között az élelmiszerpazarlás okaival és következményeivel, de sokat beszélgettünk olyan praktikákról is, amelyek segítségével csökkenteni tudják szüleikkel közösen az otthonaikban keletkezett háztartási élelmiszerhulladékok mennyiségét. Így szó esett például arról, hogy felbontás után a tartós tejet is hűtőben kell tárolni, de azt is megbeszéltük, hogy a komposztálásnak és az állatetetésnek is megvannak a maga szabályai. Az együtt töltött szűk egy óra jó hangulatban telt, a gyerekek nagyon aktívan vettek részt a foglalkozás végi játék során is, amelyért a közelgő iskolakezdés miatt tolltartóval és írószerekkel, illetve kisebb ajándékokkal kedveskedtünk nekik.

Amennyiben Ti is érdeklődtök az élelmiszerhulladékok keletkezésének csökkentése iránt, akkor látogassatok el a Maradék nélkül, illetve a Nébih Oktatási Programjának hivatalos oldalára. Ha pedig év végén szívesen részt vennétek egy országos háztartási élelmiszerhulladék mérésben, akkor jelentkezzetek a maradeknelkul@nebih.gov.hu email címen.

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogadom Tovább