Nébihoktatás

Komposztünnep 2021

A Maradék nélkül, idén társszervezőként csatlakozik a Galgamenti Népfőiskola és a Humusz Szövetség – pályázattal egybekötött – Komposztünnep című felhívásához. A pályázatra a komposztálás témájához illeszkedő tevékenységgel jelentkezhetnek oktatási intézmények és civil közösségek. Az idei felhívás fő üzenete, hogy az élelmiszerhulladékok a komposztálásnak köszönhetően visszajuttathatók az ökológiai körforgásba, így csökkentve a környezetre gyakorolt káros hatásokat.

Immár 11. alkalommal hirdeti meg a Galgamenti Népfőiskola és a Humusz Szövetség a Komposztünnephez – október 10. – kapcsolódó pályázatát, amelynek idén a Nébih is társszervezője.

A 2021-es kiírás központi témája az élelmiszer, az élelmiszerhulladék-megelőzés. A pályázat jelmondata: „Él-Elem – Lét-Elem”, amellyel arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy az élelmiszerhulladékok jelentős része komposztálva visszakerülhet a körforgásba, így ismét tápanyagként szolgálhat a növények számára.

A pályázati felhívás oktatási intézményeknek és civil szervezeteknek szól. A felhívásra a komposztálás témájához kapcsolódó tevékenységekkel lehet jelentkezni. Gondolatébresztőként a szervezők weboldalukon közzétették a korosztályok szerint bontott, aktivitásra ösztönző javaslataikat. A vállalást november közepéig bármikor meg lehet valósítani, akár egynapos, akár egyhetes, akár többhetes időszakban bölcsődei és óvodai csoportokban, általános és középiskolai osztályokban, különböző közösségekben, így például kertközösségekben és komposztpontokon.

Regisztrációs határidő: 2021. október 15.

Beszámolók beküldésének határideje: 2021. november 19.

A legsikeresebb pályamunkákat kategóriánként szemléletformáló ajándékcsomaggal és komposztládával díjazzák a szervezők.

A 2021-es pályázat további részletei és a gondolatébresztő ötletek a Humusz szövetség honlapján érhetők el.

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogadom Tovább