Nébihoktatás

Idén is sor került az „Egészségesen enni, egészségesnek lenni” projekt szakmai felkészítő napjára

A tavalyi évhez hasonlóan, 2021. október 20-án a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal és a PontVelem Nonprofit Kft. szervezésében megrendezésre került a pedagógusoknak szóló, egészséges táplálkozást népszerűsítő projektünk felkészítő napja.

Az „Egészségesen enni, egészségesnek lenni” projektben a gyerekek játékos formában ismerkedhetnek meg az emésztés folyamatával, ezáltal megérthetik, miért szükséges egészségesen táplálkozni és hogyan hasznosítja a szervezet a tápanyagokat.

2021-ben 25 új pedagógussal bővült a programban részt vevők száma, akik idén ősszel többek közt biológia és környezetismeret órán, egészség-, és sportnapon, tehetséggondozó foglalkozáson, fenntarthatósági héten tudják felhasználni és beépíteni a játékokat, alsó és felső tagozatos gyerekek mindennapjaiba egyaránt.

A szakmai felkészítő napon a pedagógusoknak lehetőségük volt kipróbálni a projekthez tartozó játékokat, a Nagy emésztőrendszer társasjátékot, a Sejt Bingót és a Hajtogatós kiskönyvet is.

Köszönjük a rengeteg jelentkezést, a programba bekerült pedagógusokkal pedig alig várjuk a közös munkát!

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogadom Tovább