Nébihoktatás

Új nagykövetek a Nébih Oktatási Programjában

A Nébih Oktatási Programja a 2021/2022-es tanévben meghirdette az Oktatási Nagyköveti Programot, amelyben pedagógusok és természettudományos végzettségű szakemberek vehettek részt. A 3 legaktívabb résztvevőt mintegy félszáz jelentkező közül választották ki. Fodor Aliz, Miklós Andrea, valamint Pusztai-Pikó Boglárka összesen csaknem száz óvodai és iskolai foglalkozást tartottak meg, amellyel kiérdemelték az Oktatási Nagyköveti címet.

Napjainkban egyre inkább előtérbe kerül az élelmiszerbiztonság és a fenntartható élelmiszerfogyasztás, amire nemcsak a vállalkozásoknak, de a fogyasztóknak is fontos odafigyelniük. A Nébih 2017-ben alapított Oktatási Programja e két fontos terület alapszabályait ismerteti meg a gyerekekkel már az óvodás kortól kezdve, hogy felnőttkorukra rutinná váljanak számukra a jó gyakorlatok. A szemléletformáló program évről évre bővül. A kiadványok, előadások, a hangoskönyv és az animációs videók az elmúlt tanévben is eljutottak az ország különböző szegleteibe. Míg az oktatási anyagokat minden érdeklődő pedagógus és szülő megtalálhatja a nebihoktatas.hu honlapon korosztályonkénti és témakörönkénti bontásban.

A „konyhakész” szakanyagok népszerűsítése érdekében a Nébih 2021. szeptember 9-én elindította az Oktatási Nagyköveti Programot. Pécstől Szentendréig, Nyírmadától Szombathelyig az ország minden pontjáról érkeztek jelentkezők, akik segítségével több mint 1000 óvodáshoz, általános és középiskolás gyermekhez jutottak el a legfontosabb „maradékmentes” és élelmiszerbiztonsági üzenetek színes előadások, vidám foglalkozások, kirándulások, rajzpályázatok és játékok formájában. A tanév végeztével elkezdődött az összegyűjtött kreditek összegzése, így láthatóvá vált, melyik 3 résztvevő érdemelte ki teljesítménye alapján a Nébih Oktatási Nagykövete címet a 2022/2023-as tanévre. 

Fodor Aliz, Miklós Andrea és Pusztai-Pikó Boglárka a nagyköveti „kinevezést” Dr. Kasza Gyulától, a Nébih Oktatási Programjának vezetőjétől vehették át a Kőbányai Hárslevelű Óvodában. Az eseményen az új csapattagok bemutató foglalkozást is tartottak az ovisoknak a tudatos élelmiszervásárlásról a bevásárlólista készítésétől egészen az otthonainkba kerülő élelmiszerek helyes tárolásáig.

A Nébih Oktatási Programjának kiadványai és beszámolói már jelenleg is megtalálhatók, míg a nagykövetekkel készült interjúk hamarosan elérhetők lesznek a nebihoktatas.hu oldalon. 

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogadom Tovább