A Gödöllői Erkel Ferenc Általános Iskolába látogattunk el február közepén, ahol programunk vezetője, dr. Kasza Gyula tartott interaktív előadást az élelmiszerpazarlás csökkentéséről és a felelős fogyasztói szokásokról.
Látogatásunk során 50 tanuló vett részt foglalkozásainkon. Az előadások fő témája az élelmiszerpazarlás csökkentése volt, amelyet a felsős diákok figyelmesen hallgattak. A feltett kérdésekre a diákok lelkesen válaszoltak és aktívan részt vettek a beszélgetésben.
A tanulók a kenyérmaradékok kreatív felhasználásáról is magabiztosan beszéltek, és számos ötletet osztottak meg a péktermékek megmentésének lehetőségeiről. Ötletként említették a mákos gubát, a bundáskenyeret és a prézli készítését is.
Tudtad?
Számos kenyérmentő receptet és hasznos tippet olvashatsz A kenyér második élete című receptkönyvünkben! Lapozz bele!
Az előadás során kiderült, hogy sok diák családjának van saját gyümölcsöskertje, és mindannyian egyetértettek abban, hogy a kevésbé tökéletes külalakú gyümölcsök is ugyanolyan zamatosak, mint szebb társaik, és érdemes felhasználni ezeket is.
A foglalkozásokat kvízversennyel zártuk, amelyen a leggyorsabbak ajándékot is nyerhettek a helyes válaszokért cserébe.
Köszönjük a meghívást!