Nébihoktatás

Tiszta apró kezek

A 2024-es évet a legapróbbak társaságában indítottuk, február 13-án az újpesti Viola Óvoda meghívására mentünk el játszani a kicsikkel, az óvodás korosztály számára összeállított Tiszta Kézzel alprogramunkkal.

A Tiszta Kézzel célja megtanítani a gyerekeket a helyes kézmosás gyakorlatára és felhívni a figyelmet az élelmiszerbiztonság fontosságra. A program segítségével játékosan, egy valóságos vásárlást játszunk el közösen a gyerekekkel, a bevásárlólista készítésétől a megvásárolt élelmiszerek elpakolásáig.

Az alapokkal kezdünk: mire jó a hűtőszekrény, mire használjuk és hogyan indulunk bevásárolni. Fontos eleme a foglalkozásnak a helyes kézmosás elsajátítása és gyakorlása. A gyerekek egyik kedvenc része, amikor kék színű szappan segítségével közösen megnézzük, ha nem figyelünk oda bizony sok rész piszkosan maradhat a kezünkön.

A bevásárlást egy bevásárlólista készítésével kezdjük és a legizgalmasabb rész, amikor mindenki egy általa választott élelmiszert „felír” a bevásárlólistára. Nem egyszerű választani a sok színes és megfogható élelmiszer közül a gyerekeknek. Már a lista készítésénél rendszerezünk, nem mindegy mit hova teszünk a bevásárlókocsiban és az sem mindegy, hogy fagyasztott, hűtést igénylő áru vásárlása esetében nem megyünk a játszótérre, hanem indulunk hazafelé.

A bevásárlólistánál már csak az otthoni pakolás a nagyobb izgalom. A gyerekek egyesével vagy akár párosával bepakolnak a hűtőszekrénybe, fagyasztóba vagy kamrába és közösen átbeszéljük, megtanuljuk, hogy mit hogyan kell tárolni, figyelve az élelmiszerbiztonságra.

Mi nagyon jól éreztük magunkat és számunka a legkedvesebb visszajelzés, amikor a gyerekek azt mondták: „olyan jó volt veletek játszani ma”.

Köszönjük a meghívást!

A Tiszta Kézzel programról további információ elérhető:
https://nebihoktatas.hu/ovoda/

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogadom Tovább