Nébihoktatás

Heves Megye 33 leghátrányosabb településeinek egyikén dolgozom szakvizsgázott gyógypedagógusként, illetve Szolnok és Heves Megyében korai fejlesztéssel, középiskolában habilitációs- rehabilitációs foglalkozásokat tartok, illetve autizmus spektrumzavaros gyermekekkel foglalkozom.
Munkám során számos kihívással szembesülök nap, mint nap, melyet tanítványaim állítanak elém. De látom a szülők szemszögéből is a hétköznapi harcokat. A nehéz megélhetés, az alacsony jövedelem számos akadályt állít a szülők elé, így a mindennapos étkezés, és a minőségi étrend elmaradást mutat tanulóim körében. Személyes küldetésemnek tartottam eddig is, de a Nébih pályázati felhívása segítségével, lehetőségével még inkább kiteljesedhetett számomra, mellyel hatékony iránymutatást tudtam adni gyermek- és szülő számára a helyes táplálkozási szokások mellett a fenntarthatóság fontosságáról is.
Nagyon fontos számomra a fenntarthatóság, a környezetünk védelme. Gyógypedagógusként is igyekszem ezt a normát közvetíteni a gyermekek felé.
A Nébih pályázati lehetősége, ezen belül is a „Tiszta kézzel” óvodai program adott olyan lehetőséget számomra, mellyel hatékony módon tudtam egészen pici kortól megalapozni és elmélyíteni a gyerekekben a fenntarthatóság elveit és a mindennapi életben való fontosságát tudatosítani. Hiszen úgy gondolom, hogy a tudatos életmód megalapozását, mint minden mást is, már egészen kicsi kortól meg kell kezdeni megtanítani a gyermekeknek.

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogadom Tovább