Nébihoktatás

„Maradék nélkül” immár a gyerekeknek is!

Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár, 2018. március 21-én egy sajtótájékoztató keretében ismertette a Nébih komplex oktatás-képzési programját. Az eseményen az általános iskolásoknak szánt „Maradék nélkül” tananyag is bemutatkozhatott a IX. kerületi Molnár Ferenc Kéttannyelvű Általános Iskolában.

Zsigó Róbert elmondta, hogy a Nébih általános iskolai programja két területet ölel fel, amelyek egyike a most bemutatásra kerülő „Maradék nélkül” programelem. A Program keretében született ismeretterjesztő kiadvány (http://maradeknelkul.hu/oktatasi-segedanyagok/) olyan gyerekek számára is könnyen befogadható ismeretanyagot sorakoztat fel, amelyek alkalmazásával saját háztartásukban is csökkenthető az élelmiszerpazarlás mértéke.

Csutár Andrea, a programhoz csatlakozó általános iskola képviseletében saját tapasztalatai alapján is megerősítette a gyermekkorban történő szemléletformálás fontosságát.

A Maradék nélkül iskolai program keretében Szakos Dávid tartott előadást 6. osztályos gyerekeknek. Az óra rendkívül interaktív volt. Mindenkinek volt már saját tapasztalata a témában. Az egyik kislány meg is cáfolta az előadó egyik gondolatát, miszerint a narancshéj egy nem elkerülhető élelmiszerhulladék. Édesapja olasz származású, így náluk a narancshéj kandírozott formában minden esetben elfogyasztásra kerül. De megemlíthetnénk azt a kislányt is, aki elárulta nekünk, hogy náluk a családfő mindig felhívja a figyelmet a hűtőszekrényben elfekvőben lévő élelmiszerek elfogyasztásának fontosságára.

Ezekből az előadásokból mi is mindig újat tanulunk. Izgatottan várjuk az újabb tapasztalatokat!

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogadom Tovább