Nébihoktatás

Ételt csak okosan! foglalkozás már az általános iskolákban is

November 14-én a Medgyessy Ferenc Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola 5-6. osztályosait látogattuk meg.

A tanulóknak szervezett egészségnapon 5 különböző témával, köztük a Nébih Iskolai programjának új programelemével, az élelmiszerbiztonság alapjaival ismerkedhettek meg a felsősök, amely a „Mese habbal, szülinappal” című mesekönyvünk ismeretanyagára épült. A 4 előadás során közel 120 diák fordult meg a tanteremben. A gyerekek hatalmas lelkesedéssel vettek részt az ő és szüleik mindennapjait is segítő praktikák elsajátításában. Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy megállás nélkül záporoztak a témával kapcsolatos élmények és kérdések.

Az előadás végeztével egy kvíz versenyt is rendeztünk a diákoknak, amely segítségével a megszerzett tudásukat szerettük volna játékos formában is elmélyíteni. A gyerekek pedig annyira figyelmesek voltak az óra közben, hogy 2 osztály esetében is több nyertest kellett hirdettünk, hiszen ezek a diákok – legnagyobb örömünkre – tökéletesen tudták az összes kérdésünkre a választ. Ezúton is gratulálunk a nyerteseknek, és köszönjünk, hogy részesei lehettünk ennek a különleges tanítási napnak.

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogadom Tovább