Nébihoktatás

Ételt csak okosan! már az iskolákban is

A nyár folyamán nagy örömmel és még nagyobb büszkeséggel jelenthettük be, hogy elkészült a Nébih Oktatási Programjának legújabb eleme, a felső tagozatos korosztályt megszólító „Ételt csak okosan!” című oktatási kiadványunk, valamint a hozzá tartozó munkafüzetünk is a június 7-ei Élelmiszerbiztonsági Világnap alkalmából.

Az élelmiszerbiztonságot körbejáró füzetecskét olyan interaktív oktatási segédletnek szántuk, amelynek segítségével a diákok megismerhetik a tudatos vásárlás csínját-bínját, az élelmiszerek helyes tárolását, az ételek megfelelő konyhatechnikai elkészítését, valamint azt is, hogyan lehet egyszerű szabályok betartásával megelőzni az élelmiszer eredetű megbetegedéseket.

A nyár folyamán beérkezett igényléseket mostanra minden iskola megkapta, így az érdeklődő diákok már forgathatják is a színesebbnél színesebb oldalakat, amely segítő kezet nyújt számukra, hogy az élelmiszerbiztonság világában könnyedén eligazodhassanak. Természetesen továbbra is van lehetőség minden iskola számára ingyenesen igényelni a 35 példányt tartalmazó oktatási csomagokból, amelyeket az oktatas@nebih.gov.hu email címen beérkezés sorrendjében dolgozunk fel.

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogadom Tovább