Nébihoktatás

Kiadványok szabadon – avagy miből lehet válogatni

A Nébih kiemelt figyelmet fordít a szemléletformálásra az óvodás korú gyerekektől kezdve egészen a felnőtt lakosságig. Célunk, hogy már gyerekkorban megismerkedjenek a fiatalok az élelmiszerbiztonság alapszabályaival, hogy tudatosan és körültekintően bánjanak a mindennapi élelmiszerekkel, ételekkel, amelyek az asztalra kerülnek.

Az élelmiszerbiztonság mellett az élelmiszerpazarlás megelőzésével és annak fontosságával is megismertetjük a kicsiket és nagyokat egyaránt, hiszen, ahogy nagyszüleink is mondanák: „az élelmiszer érték”. Ez a kulcsmondat a mi munkánkban is jelentős szerepet tölt be.

Szeretnénk a legtöbb gyermekhez eljutni oktatási csomagjainkkal, így folyamatosan lehetőséget biztosítunk a Nébih kiadványinak igénylésére. A következőket papír alapon is a kezükbe vehetik a gyerekek:

  • Tiszta kézzel kiadvány óvodás korú gyerekeknek
  • Mese habbal, szülinappal mesekönyv általános iskola alsó tagozatos gyerekeknek
  • Ételt csak okosan! élelmiszerbiztonsági ismeretterjesztő kiadvány és munkafüzet általános iskola felső tagozatos gyerekeknek
  • Maradék nélkül élelmiszerpazarlással kapcsolatos ismeretterjesztő kiadvány és munkafüzet általános iskola felső tagozatos gyerekeknek, illetve az oktatást megkönnyítő, háttérinformációkat is tartalmazó tanári kézikönyv pedagógusok számára

Honlapunkon a fentiek mellett a következő kiadványok és előadások közül válogathatnak, amelyek akár a digitális oktatás során is előkerülhet egy-egy tematikus tanóra keretein belül:

  • Tiszta kézzel kiadványhoz tartozó pedagógus segédlet
  • Felelős állattartás óvodás korú gyerekeknek
  • Mese habbal, szülinappal mesekönyv foglalkoztató füzete
  • Mese habbal szülinappal mesekönyv hangoskönyv változata
  • Maradék nélkül előadás sorozat és online tanóra

Oktatási csomagunk folyamatosan bővül, így érdemes nyomonkövetni honlapunkat, híreinket. Annyit elárulhatunk, hogy hamarosan újdonságokkal is találkozhatnak az oldal látogatói! Amennyiben már megismerkedtek kiadványainkkal várjuk a visszajelzésüket, hogy minél tovább fejleszthessük oktatási programunkat!

Az igények leadását továbbra is az oktatas@nebih.gov.hu email címre várjuk.

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogadom Tovább