Nébihoktatás

Évzáró online tanóra

Év vége felé haladva egy rendhagyó tanórán vettek részt a Törteli Szent István Király Általános Iskola lelkes diákjai. A közel 50 főnek megszervezett online óra a Maradék nélkül program keretén belül az élelmiszerhulladékokról, valamint azok keletkezésének okairól szólt. Az előadás során a tanulók feltehették kérdéseiket a témával kapcsolatban, így számos kreatív ötlet, praktika cserélt gazdát pl. az élelmiszerhulladékok keletkezésének visszaszorítására. A különböző megoldási és egyben szemléltetési lehetőségek között szerepelt a háztartási hulladékmérés is, amellyel a diákok családtagjaikkal együtt kísérhetik figyelemmel a háztartásukban keletkező mennyiséget.

A felső tagozatos diákok előzetesen kézhez kapták a Nébih Oktatási Programjának színes kiadványait, amelyekben még több és részletesen kifejtett információ található az élelmiszerpazarlásról. Ezeket a kiadványokat a későbbiekben bármikor elővehetik, ha el szeretnének merülni a témában.

Az interaktív tanóra nagy sikert aratott, köszönjük, hogy részesei lehettünk.

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogadom Tovább