Nébihoktatás

Eredményesen zárult az Egészségesen enni, egészségesnek lenni projekt második éve

Az elmúlt két évben lehetőséget kaptunk arra, hogy egy ingyenes, egészséges táplálkozást népszerűsítő tananyagcsomaggal színesíthessük az általános iskolás korosztály iskolakezdését.

A 2020-as év lezárását követően a tavalyi évben (2021) újabb pedagógussokkal bővíthettük a résztvevők listáját (szám szerint 25 fővel), akik közel 650 diákot vezettek be az őszi időszakban az egészséges életmód és táplálkozás rejtelmeibe különböző játékok segítségével. Ennek az eredménynek köszönhetően – a két év alatt – összesen több mint 2000 diák vehetett részt a program foglalkozásain. A projekt sikerességét mi sem mutathatja még ennél is jobban, mint hogy a résztvevő pedagógusok több mint 160 kollégájuknak adták át a játékokat és a szakértők által összeállított háttéranyagokat, hogy ők is bővíthessék, színesíthessék saját tanóráik palettáját.

Az Egészségesen enni, egészségesnek lenni projektben résztvevő pedagógusok visszajelzései alapján az összeállított oktatást segítő anyag illeszkedik a tantervbe, így könnyen be tudták építeni az órák menetébe, változatosan tudták használni a különböző eszközöket az Egészségnapokon vagy tematikus heteken. A pedagógusok elmondása alapján az új ismeretek megszerzésén kívül más területeken is fejlődtek a diákok az interaktív játékok kipróbálása után, például bővült a szókincsük, valamint javult a kooperációs készségük is. Nem utolsó sorban pedig a gyerekek is nagy örömmel és lelkesedéssel fogadták az új ismereteket.

Reméljük, hogy ebben az évben is folytathatjuk a közös munkát, és lehetőségünk nyílik ismételten együtt dolgozni a pedagógusokkal a gyermekek egészséges táplálkozásával kapcsolatos ismereteinek növeléséért.

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogadom Tovább