Nébihoktatás

Szakmai gyakorlat a Nébih-nél

A Nébih-nél jól bevált gyakorlattá vált, hogy minden évben szakmai gyakorlati lehetőséget biztosít egyetemi hallgatók részére. Az idei évben is folyamatosan érkeznek az alap- és mesterképzéses diákok önéletrajzai, hogy több hetes, vagy akár több hónapos gyakorlatuk során megismerhessék élelmiszerlánc-biztonságért felelős hivatalunk munkájának egy apró szeletét.

Minden gyakorlatos hallgató első lépésként egy rövidebb eligazításon vesz részt a gyakorlata elején annak érdekében, hogy egy biztos képet kapjanak a hivatal komplex működéséről. Azoknak a diákoknak, akik már idén tavasszal elkezdték hosszabb-rövidebb gyakorlatukat, 2022. április 5-én kollégánk, Szakos Dávid – a Kockázatmegelőzési és Oktatási Osztály stratégiai elemzője – bemutatta az osztályunk működését: az élelmiszerbiztonsággal foglalkozó pályázatainkat (SafeConsume, PHOTONFOOD, FoodRUs), oktatási területen végzett tevékenységeinket, amely óvodától egészen a szenior korosztályig szólítja meg a lakosságot, valamint szemléletformáló programjainkat (pl. Maradék nélkül).

Osztályunk évről-évre egyre több szakmai gyakorlatos hallgatót fogad, nyitottan várunk bármilyen tanulmányi munkarendű, illetve képzésben résztvevő hazai, valamint nemzetközi egyetemi hallgatót, hogy bővíthessék látókörüket még a diplomaszerzés előtt. A tavalyi évben összesen 13 hallgató fordult meg az osztályunkon a COVID-19 járvány ellenére is. Bízunk benne, hogy lehetőségeinkhez mérten továbbra is minden hozzánk érkező diáknak segíteni tudunk kötelező gyakorlatának teljesítésében.

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogadom Tovább