Nébihoktatás

Befőzési kisokos

A befőttek és lekvárok készítése mindig is közkedvelt tartósítási forma volt, nem csoda hát, hogy az utóbbi években ismét reneszánszát éli. Ennek az eljárásnak köszönhetően ugyanis nemcsak hűtés nélkül és hosszú távon tárolhatjuk a gyümölcsök legjavát, hanem segítségükkel a hideg, téli hónapokba is csempészhetünk egy kis napfényt.

Ehhez olvashatunk tippeket a legújabb, lekvárokról és befőzésről szóló útmutatóban, amelynek célja, hogy támogassa a háztartások biztonságos befőtt és lekvár készítést. A rövid kiadványban a megfelelő alapanyagok kiválasztásától, a tartósítószerek helyes használatán keresztül a penészek megjelenésének megelőzéséig ismerkedhetünk meg a folyamat élelmiszerbiztonsági alapszabályaival.

Az útmutató a Szenior képzés menüpont alatt elérhető.

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogadom Tovább