Nébihoktatás

Témaindító beszélgetés középiskolában

A SafeConsumE, Európai Unió Horizont 2020 kutatási és innovációs programjának támogatásával létrehozott középiskolai tananyagunk kiváló témaindító beszélgetésnek bizonyult a II. Kerületi II. Rákóczi Ferenc Gimnáziumban.

Az iskola a Nébih központjának szomszédságában helyezkedik el, így kifejezetten fontosnak tartottuk megismertetni munkánkat a fiatalokkal. Két alkalommal látogattunk el a gimnáziumba, hogy az élelmiszerbiztonságról beszélgethessünk az érdeklődő tinédzserekkel. A bemutató előadásunk előtt konzultáltunk az iskola egyik pedagógusával, aki felhívta figyelmünket arra, hogy a mi beszélgetésünk alapozza meg az élelmiszerekkel kapcsolatos témakört a tananyagban, így egy gondolatébresztő beszélgetésbe kezdtünk a gyerekekkel a későbbi tananyag gördülékenyebb felhasználása érdekében. A kötetlen előadás során szót ejtettünk az élelmiszerek csomagolásáról, a lejárati időről, az élelmiszerbiztonságról és –pazarlásról, valamint gyakorlati szempontból is megközelítettük az érintett témaköröket.

Mit tapasztaltunk mi? Az élelmiszerek igenis érdekes téma a nagyobb gyerekek esetében is, hiszen minden nap találkoznak vele, és amellett, hogy élelmiszerbiztonsági szempontból mindig vannak felnőtteket is meglepő tények, rengeteg tévhittel is megismerkedhetnek az interneten keresztül a témában.

Ugyan az élelmiszerbiztonságnak és –pazarlásnak csupán egy szeletét tudtuk bemutatni, biztosak vagyunk abban, hogy izgalmasan teltek a későbbi tanórák is az élelmiszerek világában. Bízunk benne, hogy minél több középiskolásnak tudjuk hasonlóképpen bemutatni a nemrégiben elkészült, kifejezetten őket célzó előadásainkat. Emellett bíztatjuk a középiskolában oktató pedagógusokat is, hogy bátran használják fel tananyagainkat, és csempésszenek be egy-egy érdekességet a saját órájukba is a honlapunkon elérhető, szabadon felhasználható előadásainkból.

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogadom Tovább