Nébihoktatás

Útmutatás minden korosztálynak

Oktatási Programunk szemléletformáló kiadványai között a szenior korosztály is biztosan talál érdekes témákat. Lássuk, mivel készültünk a számukra!

Étrend-kiegészítők:

A kiegyensúlyozott, vegyes táplálkozás biztosítja a szervezet egyensúlyi állapotához, működéséhez szükséges tápanyagokat. Azonban a stresszes életmód, az egyoldalú táplálkozás, egyes élelmiszer allergiák, intoleranciák fennállása, speciális diéta követése esetén, idősebb korban, valamint a betegségek utáni lábadozáskor vagy a szervezet erőteljes igénybevétele (például stressz, fizikai nyomás, versenyszerű sportolás) esetén kifejezetten hasznos lehet étrend-kiegészítő készítmények alkalmazása. Az étrend-kiegészítők nem gyógyszerek, alapvető céljuk a normál élettani folyamatok fenntartása, nem fejthetnek ki farmakológiai, immunológiai vagy anyagcsere-hatást. Emiatt az eltérés miatt különböző engedélyeztetési folyamaton esnek át, mint a gyógyszerek, így ajánlott körültekintőnek lennünk alkalmazásuk előtt. Az étrend-kiegészítőkről készült rövid kiadványunk összefoglalja hol vásároljunk ilyen készítményeket, milyen információt szükséges leolvasnunk a csomagolásukról, címkéjükről, illetve mire figyeljünk használatuk során annak érdekében, hogy ne essünk bele kockázatos készítményekbe, és ne váljunk szélhámosok áldozataivá.

Élelmiszerek online vásárlásával kapcsolatos tanácsok:

Manapság egyre elterjedtebb az online élelmiszervásárlás, otthonunkban kényelmesen elvégezhető, az idősebb korosztály körében is egyre népszerűbb módja a bevásárlásnak. Azonban vannak dolgok, amikre érdemes odafigyelnünk annak érdekében, hogy biztonságos, nyomonkövethető élelmiszer kerüljön a virtuális kosarunkba. Amikor számunkra ismeretlen weboldalról tervezünk élelmiszert vásárolni, számtalan lehetőségünk van arra, hogy ellenőrizhessük annak megbízhatóságát. Rövid kiadványunkban összegyűjtöttük azokat a tanácsokat, amelyekre ha odafigyelünk, könnyen és biztonságosan megoldható a heti bevásárlás, és nem dőlünk be a félrevezető internetes reklámoknak, hamis vásárlói véleményeknek.

Lekvárokról, befőttekről:

A befőzés egy olyan közkedvelt tartósítási forma, amellyel sokáig eltartható, ízletes finomságok készíthetők, megfelelő előkészületek mellett át tudjuk menteni a nyár ízeit az év további részére. A sikeres elrakáshoz meg kell akadályozni a romlást okozó mikroorganizmusok bekerülését a lekvárokba, befőttekbe, amelyhez tiszta környezetre, fertőtlenített eszközökre, légmentesen lezárt közegre van szükség, valamint – eljárástól függően – tartósítószer adagolására. Ezt a folyamatot legtöbbször nagyszüleinktől, szüleinktől tanuljuk meg, azonban előfordulhatnak olyan berögzült hibák, amelyeket fontos kijavítani annak érdekében, hogy biztonságos, hosszan eltartható befőttek sorakozzanak a kamra polcain. Kiadványunk kiemelt figyelmet szán azokra a lépésekre, amelyekkel elővigyázatosnak szükséges lennünk befőzés során, segítve a téli hónapokban is a gazdag gyümölcsforrás biztosítását.

A későbbiekben további kiadványokkal igyekszünk bővíteni minden korosztály számára a szemléletformáló programunkat.

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogadom Tovább