Nébihoktatás

Húsvét a skanzenben

A kétnapos Húsvéti Skanzen Fesztivál rengeteg programmal várta a családokat Szentendrén. Kézműves foglalkozások, bemutatók, hagyományos ételek gondoskodtak a húsvéti hangulatról, így nehéz volt választani a sok programlehetőség közül.

A rendezvényre a Maradék nélkül programunk is kilátogatott. A standnál játékos feladatokon keresztül megtudhatták kicsik és nagyok, mit lehet komposztálni, melyik zöldségnek és gyümölcsnek van most szezonja és néhány tippet is kaptak a környezetbarátabb tojásfestésre, például, hogy kávézaccal, kurkumával vagy hagymahéjjal is mutatós tojások készíthetők. A legkisebbeknek színezővel, egyedi feladatokkal is készültünk, így reméljük, hogy a felnőttek és gyerekek is egyaránt jól szórakoztak és némi tudással is gazdagodhattak.

A tudást természetesen ajándékokkal is jutalmaztuk. A családok körében leginkább a kiadványaink voltak népszerűek, de a gyerekek is megtalálták maguknak azokat az apróságokat, amikre rápillantva eszükbe jut az együtt töltött idő.

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogadom Tovább