Nébihoktatás

Nébih iskolai szemléletformálás: terítéken az élelmiszerpazarlás

Nébih rendezvény pedagógusoknak – iskolai szemléletformálás, élelmiszerpazarlás

Te is olyan pedagógus szuperhős vagy, akinek fontos a fenntarthatóság? Aki nem nézi jó szemmel, ha penészes szendvics kerül elő a gyerekek táskájából, a kukába kerülő almákat és a sok-sok megmaradt uzsonnát? Fontos témának tartod az élelmiszerpazarlást és keresed a megoldásokat, eszközöket, hogyan tudnád felkelteni a fiatalok érdeklődését és hogyan tudnád átadni a lelkesedésed?

Ha így van, akkor téged is szeretettel várunk a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal november 18-i rendezvényére, ahol megismerkedhetsz a Nébih oktatási programjában rejlő lehetőségekkel és a Maradék nélkül programmal, Magyarország nemzeti élelmiszerpazarlás-megelőzési programjával, emellett pedig közös ötletelésre és kreatív csoportmunkára invitálunk.

A FoodRus projekt keretében ezért izgalmas workshopokon vehetsz részt, amelyeket a következő témákban tartunk:

– Mérlegen a valóság, élelmiszerhulladékmérés online

– Közétkeztetés maradék nélkül

– Hulladékból élet – iskolai komposztálás

– Kreatív módszerek oktatási szuperhősöknek

Az élelmiszerpazarlás megelőzés témája számos tantárgy tananyagába beilleszthető, ezért várunk mindenkit: miért is ne lehetne téma az élelmiszerhulladék informatika vagy angol órán?

Időpont: 2023. november 18., 10.30-14.00

Helyszín: Egyszülős Központ, 1085 Budapest, Üllői út 30.

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött, amely az alábbi linken érhető el 2023. november 10-ig: https://portal.nebih.gov.hu/web/forms/shared/-/form/923084382

A részletes programtervet a regisztráció során megadott e-mail címre küldjük meg.

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogadom Tovább