Nébihoktatás

8 élelmiszerbiztonsági tipp, hogy egészséges maradj

1. Tisztítsd meg a kést és a vágódeszkát, mielőtt felvágod a zöldségeket, gyümölcsöket!
2. A csomagolt készételeket a csomagoláson feltüntetett ideig melegítsd!
3. Mindig mosd meg a gyümölcsöt, zöldséget, ha nyersen fogyasztod!
4. A fogyasztásra kész ételeket hűtőben tárold, 5°C alatt!
5. A nyers húst tárold külön a hűtőszekrényben és a konyhai előkészítés során is külön kezeld!
6. A fogyasztásra kész ételeket mindig fogyaszthatósági időn belül fogyaszd el!
7. A darálthúst mindig melegítsd min. 70°C hőmérsékletűre. A serpenyőben sütött csirkehús mindkét oldalát süsd át!
8. Mindig moss kezet, miután nyers élelmiszerrel foglalkoztál!

Forrás:

https://safeconsume.eu/articles/8-hacks-to-better-health

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0924224423000183

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogadom Tovább