Nébihoktatás

Felkészülés a Fenntarthatósági Témahétre

Az idei évi Kárpát-medencei Fenntarthatósági Témahét immáron 7. alkalommal kerül megrendezésre, amely ismét négy kiemelten fontos témát vesz górcső alá, amelyek a víz, az egészségvédelem, a felelős fogyasztás, illetve a hulladék.  

A témahét felvezetéseként 2022. április 7-én a szervezők és szakmai partnerek egy képzés keretében mutatták be a tematikához szorosan illeszkedő fenntarthatósági programokat a webináriumon résztvevő közel 50 hazai és határon túli pedagógusnak.

A PontVelem Nonprofit Kft. programvezetőjének előadásában a témahéttel kapcsolatos általános információkkal, a MÁV-VOLÁN Csoport környezetvédelmi, energetikai és minőségbiztosítási irodájának vezetőjétől a fenntarthatósági programjuk legfontosabb részleteivel ismerkedhettünk meg. A képzés harmadik résztvevőjeként Szakos Dávid stratégiai elemző a Nébih élelmiszerpazarlás elleni projektjét, a Maradék nélkült mutatta be előadásában az érdeklődő pedagógusoknak. A rövid ismeretterjesztő kitért a gyerekeknek szóló oktatási segédanyagokra, azok elérhetőségére, beilleszthetőségére és felhasználására. Aktualitásként elhangzott a Nébih jelenleg is zajló Oktatási Nagyköveti Programja is, hiszen azok a pedagógusok, akik önállóan tartják meg a foglalkozásokat – többek között a Fenntarthatósági Témahéten -, kreditpontra is válthatják az aktivitásokat, amellyel versenybe szállhatnak a főnyereményért.

A három előadásból jól látható volt, hogy bőven van lehetőség ezt a hetet színessé, változatossá tenni az izgalmas versenyekkel, pályázatokkal, órákkal és kiemelt eseményekkel. Mindehhez jó szórakozást kívánunk az iskoláknak, pedagógusoknak és diákoknak egyaránt!

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogadom Tovább