Nébihoktatás

Szurikáta Családi Nap

A Nébih munkatársai egy emlékezetes napot tölthettek el a Szurikáta Családi Napon
2018. október 6-án, szombaton. A Szurikáta Alapítvány a budapesti Magnet Közösségi Házba álmodta meg a színes programokat az 1-es típusú diabéteszes gyermeket nevelő családok részére. A szülőknek szóló programok között több szakmai előadás, konzultáció, míg a gyerekprogramok között meseolvasás és arcfestés mellett a Maradék nélkül és az Ételt csak okosan! kampányok játékos, de mégis oktató jellegű foglalkozása is helyet kapott. Míg a nagyobbak az élelmiszerhulladékok világába nyerhettek betekintést a különböző kategóriákat csoportosító játékokkal, valamint azokat ábrázoló puzzlek segítségével, addig a kisebbek inkább az élelmiszerbiztonsággal kapcsolatos játékokkal játszhattak. Így megismerhették, hogyan kell az élelmiszereket helyesen bepakolni és tárolni a hűtőszekrényben, valamint különböző színes ábrákon kereshettek élelmiszerbiztonsággal kapcsolatos hibákat.

Amíg a gyerekek játszottak, a szülők is kihasználták a lehetőséget, hogy feltehessék kérdéseiket kollégáink számára. Felmerült többek között a nyers tojás felhasználás előtti higiéniája, valamint a fagyasztott darált hús eltarthatósági ideje.

Így tehát a Nébih standja nem csak a gyermekek, de a szülők körében is nagy érdeklődést váltott ki. Reméljük, legközelebb is részt vehetünk ezen a színvonalas eseményen.

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogadom Tovább