A 2022-es Fenntarthatósági Témahét keretein belül mutatkozik be a Zöld Fakanál receptíró pályázat, amely a mai naptól várja valamennyi lelkes iskolás jelentkezését egészen 2022. május 25-ig.
A pályázat célja, hogy a fenntarthatóság szempontjait figyelembe véve olyan receptek készüljenek, amelyek a pályázó saját térségére jellemzők, valamint a megalkotott ételeihez helyi, szezonális alapanyagokat használ fel. A pályázaton három korosztályi kategóriában bármely magyarországi és határon túli általános és középiskolás diák indulhat egy pályamű benyújtásával. Összesen 36 étel receptjét, fotóját és történetét díjazza a zsűri, amely a Nébih szakmai támogatásával valósul meg. Az értékes nyeremények mellett a kiválasztott ételekből digitális kiadvány is készül.
A részletekről, a pályaművek formai követelményeiről bővebb információ a szabályzatban található, míg a beküldési felület ITT érhető el.