Nébihoktatás

Mit érdemes tudni a kutyákról?

Felelős állattartásról tartott foglalkozást egy pedagógus a Nagyköveti Programunk keretei között a Siófoki Napsugár Óvoda Nyolcszínvirág Tagóvoda ovisainak március végén.

„A csoportomban a felelős állattartás témakörét dolgoztuk fel, megbeszéltük a legfontosabb feladatokat a házikedvencként tartott állatok gondozásával kapcsolatban. Arra is kitértünk, hogy hogy viszonyuljunk olyan állathoz, aki pórázzal sétál, kóborol vagy a kerítés mögött van.”

A gyerekek a foglalkozás végén rajzokat is készítettek a számukra legfontosabb üzenetről.

„Volt, aki lerajzolta, hogy gondoskodik a kutyájáról (sétáltatja, vizet és enni ad Neki), volt, aki a sárga masnis pórázon sétáltatott kutyát ábrázolta és azt, hogy ez esetben ő nem megy oda hozzá. Egy kisgyermek örökbe fogadást jelenített meg a rajzán, egy másikuk önmagát, ahogy focizik a háziállatával, és volt, aki azt örökítette meg, hogy ülni tanítja a kutyát.”

Köszönjük szépen a beszámolót és a rajzokat. Öröm volt látni, hogy a kiadvány mely részei ragadták meg az ovisok figyelmét. Bízunk benne, hogy a korai figyelemfelkeltés, az apróbb szabályok elsajátítása segít majd a gyerekeknek felelős állattartóvá válni.

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogadom Tovább