Nébihoktatás

Tovább bővült a Nébih Oktatás honlapja!

Az idei évben is számos újdonság vár a Nébih Oktatás honlapján! Első feladatként a szenior képzésünket kibővítettük felnőttkori szemléletformálással. Kiadványainkat, útmutatóinkat természetesen kicsik és nagyok is átböngészhetik, garantáltan mindenkinek tudunk újdonságot mutatni.

Mostantól az alábbi kiadványok közül is válogathattok:

  • Várandós kiadvány: A kismamáknak már nemcsak magunkra kell odafigyelni, kisbabájuk a legfontosabb kincse minden babát váró szülőnek. Szakemberekkel karöltve élelmiszerbiztonsági tanácsokkal segítjük a várandós hölgyeket, a kiadvány segít eligazodni a kockázatos élelmiszerek között és segít abban is, hogy miket ajánlatos fogyasztani ebben a csodálatos időszakban. Továbbá megismerkedhetnek az élelmiszerekben található káros mikróbákkal, és olyan egyszerű lépésekkel, amelyekkel megelőzhetőek az élelmiszer-eredetű megbetegedések. Ajánljuk minden kismamának, jövendőbeli kismamának, és minden családtagnak, akik szeretnének elmerülni a témában.
  • Kettős minőség útmutató: Az általános élelmiszerjog biztosítja, hogy kizárólag biztonságos élelmiszerek kerüljenek az Európai Unió tagországainak piacára valamint a fogyasztók megfelelő tájékoztatást kapjanak, és ne vezessék őket félre a forgalmazott élelmiszerek összetételét és jellemzőit illetően. Előfordulhat, hogy azonos termékek eltérő minőséggel rendelkeznek Nyugat-Európában és Magyarországon? Utána jártunk, hogy mely esetekben valós a különbség felvetése és mely esetben nem lehet összehasonlítani a termékeket.
  • Lejárati útmutató: Oldalunkon, illetve a Maradék nélkül oldalon sokszor beszéltünk már az élelmiszerek lejárati idejéről. Megkülönböztetünk fogyaszthatósági idővel rendelkező és minőségmegőrzési idővel rendelkező élelmiszereket. A két termékcsoportot másképp kell kezelnünk, hiszen a fogyaszthatósági idő gyorsan romló termékekre jellemző, míg a minőségmegőrzési idő tartós élelmiszereken szokott megjelenni. A tartós élelmiszerek lejárat után is elfogyaszthatóak, abban az esetben, ha megfelelően, a csomagoláson feltüntetett módon tároltuk, bontatlanok, sérülésmentesek. A kérdés már csak az, hogy meddig érdemes ezeket elfogyasztani? Lejárati útmutatónk erre a kérdésre igyekszik választ adni, böngésszétek és legyetek tudatosak a konyhában is!
  • Magyar Élelmiszerkönyv: Az élelmiszerek minősége kiemelt fontosságú. Azok, akik érdeklődnek az élelmiszerek hátteréről, azok biztonsági és minőségi szabályozásáról, bátran olvasgassa Magyar Élelmiszerkönyv kiadványunkat, hiszen rengeteg érdekességet találhat benne. Többek között ezekre a kérdésekre biztos választ kap az olvasó: Mitől párizsi a párizsi? Mi a különbség a tejföl és a frissföl között? Vagy mit nevezhetünk méznek?

  • Élelmiszertartalékolási útmutató és Konyhahigiéniai és élelmiszerbiztonsági útmutató: Az utóbbi években a COVID-19 fertőzés megváltoztatta a szokásinkat. Kerüljük el a pánikvásárlásokat, és az átgondolatlan élelmiszer felhalmozást! Az élelmiszertartalékolási útmutatóban segítséget nyújtunk, hogy mekkora biztonsági tartalékot javaslunk a háztartásoknak, Konyhahigiéniai és élelmiszerbiztonsági útmutatónkban pedig részletes élelmiszerbiztonsági tanácsokat osztunk meg, amelyeket érdemes betartani.

A paletta bővült, bátran válogassatok a Nébih különböző kiadványai között és gyűjtsetek be minél több hasznos információt, amit a hétköznapokban is alkalmazhattok!

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogadom Tovább