Nébihoktatás

Ismerd meg! Élelmiszerbiztonságról gyerekeknek című oktatási csomagunkat

Ismerd meg! sorozatunkban röviden bemutatjuk a Nébih oktatási csomagjait, ha szeretnétek minél többet megtudni honlapunkon elérhető ismeretterjesztő kiadványainkról, prezentációinkról, online elérhető foglalkozásainkról, tarts velünk és fedezd fel a Nébih Oktatás Programját!

Az élelmiszerbiztonsági témakörre alapuló oktatási csomagunk következő része az Élelmiszerbiztonságról gyerekeknek felső tagozatos tanulóknak szánt kiadványa. Azért tartjuk kiemelt fontosságúnak, hogy a lehető legtöbb korosztálynak kiépítsük az élelmiszerbiztonsági tananyagunkat, mivel évente több mint 10.000 ember szenved élelmiszer által közvetített betegségtől, pedig nagyon sok esetben ez megelőzhető lehetne pusztán azzal, hogy a konyhában tudatosabban, figyelmesebben viselkedünk. Olyan egyszerű praktikákról van szó, amelyeket lehet és érdemes már gyerekkorban elsajátítani. Ezeket az ismereteket mutatja be a Nébih élelmiszerbiztonsági oktatási programja.

A kiadvány: Az Élelmiszerbiztonságról gyerekeknek című kiadványunk a felső tagozatos gyerekeket szólítja meg élelmiszerbiztonság témakörben. A Mese habbal, szülinappal történettel ellentétben részletesen olvashatnak a tanulók az élelmiszerekről, és az élelmiszerek csomagolásáról, konyhai teendőkről, illetve az élelmiszerbiztonságról és -higiéniáról. Az ismeretterjesztő kiadvány egészen az alapoktól indul, biztosítva, hogy a legfontosabb információk se keveredjenek el, így nem csak azt sajátíthatják el a gyerekek, hogyan kerülhetik el az élelmiszer eredetű megbetegedéseket, de azt is megtudhatják hogyan kerülnek az élelmiszerek az asztalukra. A kiadványban olyan hétköznapi témák is leírásra kerültek, mint a bevásárlólista fontossága, az otthoni élelmiszer tárolás, az alapos kézmosás módszere vagy az online élelmiszerrendelés során felmerülő kockázatok.

Munkafüzet: Ehhez a kiadványhoz is készítettünk egy munkafüzetet, amellyel a tanulók a tudásukat tudják ellenőrizni. A füzetet önállóan is használni tudják, hiszen a kiadvány végén a megoldásokat is feltüntettük. Az izgalmas feladatok között találkozhatunk élelmiszercsomagolás átvizsgálásával, kvíz kérdésekkel és kifejtős feladványokkal is.

Prezentációk: Az Élelmiszerbiztonságról gyerekeknek kiadvány fejezeteihez illeszkedő prezentációk a pedagógusok munkáját segítik. Minden fejezet önálló, szabadon szerkeszthető előadást kapott, amely feldolgozása az erre szánt időtől függően 15 és 45 perc között mozoghat. Az öt fejezetre épülő előadás mellett egy összefoglaló prezentációt is készítettünk, amely összegzi a kiadvány legfontosabb tudnivalóit. Az előadások ez esetben is jegyzetekkel vannak ellátva a pontos tudás átadása érdekében.

Az Élelmiszerbiztonságról gyerekeknek című oktatási csomagunk már olyan gondolatokat, kérdéseket vet fel a tanulóknak, amelyekről hosszasan el lehet beszélgetni. A kiadvány a felső tagozatos gyereknek ideális nyelvezeten, közérthető módon közelíti meg az élelmiszerbiztonság témakörét és tanítja meg a legfontosabb szabályokat, amiket érdemes betartani a konyhában.

Ismerd meg! sorozatunk további részei:

Ez is érdekes lehet:

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogadom Tovább