Nébihoktatás

Ismerd meg! a Mese habbal, szülinappal című élelmiszerbiztonsági mesénket

Ismerd meg! sorozatunkban röviden bemutatjuk a Nébih oktatási csomagjait, ha szeretnétek minél többet megtudni honlapunkon elérhető ismeretterjesztő kiadványainkról, prezentációinkról, online elérhető foglalkozásainkról, tarts velünk és fedezd fel a Nébih Oktatás Programját!

Tudtad, hogy évente több mint 10.000 ember szenved élelmiszer által közvetített betegségtől? Statisztikák szerint az összes megbetegedéssel járó esemény 70-80%-a megelőzhető lenne pusztán azzal, hogy a konyhában tudatosabban, figyelmesebben viselkedünk. A Nébih élelmiszerbiztonsági programjának részét képezi a Mese Habbal szülinappal című oktatási csomag, amely az alsó tagozatos gyerekeket szólítja meg. Célja, hogy már fiatal korban olyan alapvető élelmiszerbiztonsági ismereteket szerezzenek a gyerekek, amelyek segítségével könnyedén megelőzhetik az élelmiszer eredetű megbetegedéseket.

A kiadvány: A csomag első és talán legfontosabb eleme a mesekönyv. Az izgalmas történetet Gévai Csilla jegyezte a Nébih munkatársainak iránymutatását segítségül véve. A szórakoztató és mégis edukatív mese során többek között megismerkedhetnek a gyerekek a bevásárlólista írásának fontosságával, a vásárlás menetével, a mikroorganizmusokkal, az élelmiszerek csomagolásával, valamint az otthoni ételkészítés szabályaival. A mesekönyvet nem csak pedagógusoknak ajánljuk, hanem lelkes szülőknek is, akik az esti lefektetés mellé csempésznének be egy tanulságos mesét.

Foglalkoztató füzet: A mesekönyv fejezeteire épülő könnyed foglalkoztató füzet segíti a tanultak elmélyítését, a kiadványban szereplő feladatok a legkisebb iskolásoknak készült. Találkozhatunk összekötős, labirintusos, mondat kiegészítés és hiba keresős feladványokkal is, a füzet napközis elfoglaltságnak is megállja a helyét.

Prezentáció: A történethez kapcsolódó előadásunkat szabadon szerkeszthető módon feltöltöttük honlapunkra, szilárd segítséget biztosítva a felhasználásra, amellett, hogy egyéni igényekre bátran alakítható. A prezentáció jegyzeteiben minden hasznos információt felvezettünk annak érdekében, hogy könnyedén továbbadható lehessen bárki számára az élelmiszerbiztonsági előadásunk.

Tanóra: A még könnyebb felhasználás érdekében tettünk még egy lépést, és egy bemutató órával is bővítettük a Mese habbal, szülinappal csomagot. Ez akár levetíthető egy szabadfoglalkozás alatt, de ötleteket is lehet belőle meríteni a saját használat érdekében.

Hangoskönyv: Végezetül a Genéziusz színház színészei közreműködésével hangoskönyvként is megjelent élelmiszerbiztonsági történetünk, ahol fejezetekre bontva hallgathatják meg Lestyán Mátyás születésnapi készülődését az érdeklődők.

A Nébih gyerekeknek szóló élelmiszerbiztonsági programjának legszínesebb csomagja a Mese habbal, szülinappal című mesekönyvön alapszik. Remek elfoglaltságot jelenthet az alsó tagozatos gyerekeknek mind az iskolában, mind az otthonukban.

Ismerd meg! sorozatunk további részei:

Ez is érdekes lehet:

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogadom Tovább