Nébihoktatás

Ismerd meg! a Tiszta kézzel programunk

Ismerd meg! sorozatunkban röviden bemutatjuk a Nébih oktatási csomagjait, ha szeretnétek minél többet megtudni honlapunkon elérhető ismeretterjesztő kiadványainkról, prezentációinkról, online elérhető foglalkozásainkról, tarts velünk és fedezd fel a Nébih Oktatás Programját!

A Nébih Tiszta kézzel programja óvodás korú gyerekeket szólít meg, és olyan alapvető élelmiszerbiztonsági ismereteket át ad, mint a helyes kézmosás, a bevásárlólista összeállításának fontossága, vagy a hűtőszekrény megfelelő bepakolása.

A kiadvány: Oktatási programunk legkisebbeknek szóló eleme, a Tiszta kézzel kiadvány egy rövid, színes füzet, amely igyekszik megszólítani az óvodás korú gyerekeket. A megfelelő tudás elsajátítása érdekében találkozhatunk színezővel, képregénnyel, figyelemfelkeltő ábrákkal és izgalmas feladvánnyal is, ezek is segítik, hogy a gyerekek könnyedén tudják értelmezni és hasznosítani a megismert újdonságokat. Az ismertető végén minden lelkes gyerkőc kaphat egy Szuperhős igazolványt is, ezzel lelkesítve őket a feladat elvégzésére.

Pedagógus segédlet: Az óvodapedagógusok munkáját segítve összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat a Tiszta kézzel tananyag elsajátításához. A gyerekeknek szánt ismeretterjesztő foglalkozást a bevásárlólista elkészítésével kezdjük, majd a bevásárlás folyamatáról és az élelmiszerek hazaszállításáról olvashatnak részletesen a pedagógusok. Ezekhez olyan háttér információkat osztunk meg, amelyek elősegítik a felnőttek részére a felkészülést. A Tiszta kézzel legfontosabb programeleme a helyes kézmosás folyamatának elsajátítása. A kiadvány áttekintést ad különböző praktikákról is, hogyan lehet figyelemfelkeltő módon bemutatni a helyes lépéseket. Az olvasmány végén a hűtőszekrénybe és fagyasztóba történő megfelelő bepakolásról tudhatnak meg többet. A rövid összefoglaló által bárki kitanulhatja a Tiszta kézzel foglalkozás alapjait.

Online foglalkozás: Az elméleti tudás elmélyítéséhez a gyakorlatban is bemutatjuk, hogyan zajlik egy Tiszta kézzel ismeretterjesztő óra. A videóban bemutatunk egy valós foglalkozást, ahol láthatók, milyen eszközöket és milyen módszereket érdemes bevetni a gyerekeknél az ismeretek gördülékeny átadásához. Mivel az óvodás korosztályra még jellemző, hogy nem tudnak sokáig egy helyben ülni, a foglalkozás mindössze negyed órát vesz igénybe, így bátran ajánljuk a felhasználását.

Foglalkozáshoz szükséges eszközök: A gyakorlati foglalkozáshoz pár segédeszközre is szükség lehet, ilyen a bevásárlólista, vagy a hűtőszekrény, valamint a megvásárolandó élelmiszerek, amelyek tovább színesítik a megtartott foglalkozást.

Röviden összefoglalva a Tiszta kézzel egy könnyen elsajátítható élelmiszerbiztonsági kalauz az óvodás korú gyerekek számára, a program segít megtanítani nekik már ebben a korban az élelmiszerbiztonsági alapokat, amelyeket később beépíthetnek a mindennapjaikba.

Ismerd meg! sorozatunk további részei:

Ez is érdekes lehet:

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogadom Tovább