Nébihoktatás

Ismerd meg! középiskolai oktatási csomagunk

Ismerd meg! sorozatunkban röviden bemutatjuk a Nébih oktatási csomagjait, ha szeretnétek minél többet megtudni honlapunkon elérhető ismeretterjesztő kiadványainkról, prezentációinkról, online elérhető foglalkozásainkról, tarts velünk és fedezd fel a Nébih Oktatás Programját!

A sorozat befejező részeként a középiskolásoknak szánt élelmiszerbiztonsági oktatási anyagjainkat mutatjuk be, amelyek az Európai Unió SafeConsume elnevezésű projektjének keretében készültek. A projekt célja az élelmiszer-eredetű megbetegedések számának csökkentése. További információ a http://safeconsume.eu/ oldalon található.

Ebben a pakkban az élelmiszerbiztonságról már részletesen tanulhatnak a diákok, és olyan szimulációs gyakorlatok is tarkítják a tudásanyagot, amelyek segítségével könnyedén azonosulni tudnak az élelmiszerbiztonságilag kockázatos helyzetekkel. A prezentációk és az óravázlatok jelölik, hogy milyen kapcsolódási lehetőségek vannak az alaptantervhez, így sok esetben a  biológia, kémia, egészségtan, környezetismeret, technika, életvitel és gyakorlat órákba könnyedén beilleszthetőek az előadások.

Prezentációk: Öt különböző témakörben érhetők el prezentációk a csomagban, amelyek bőségesen el vannak látva jegyzetekkel annak érdekében, hogy a pedagógusok könnyedén beépíthessék tanóráikba. A témakörök már főleg a tizenéveseket szólítja meg, részletességük is erre a korosztályra lett felépítve.

Óravázlatok és feladatlapok megoldásokkal: Az óravázlatok részletezik, hogy milyen kapcsolódási lehetőségek vannak a kerettantervhez, milyen korosztály számára ajánlott az adott témakör. Egy alaposan átgondolt óravázlatot adunk át a pedagógusok részére, amely segítségével könnyedén megtartható az előadás. Az óravázlat kitér olyan feladatokra, kérdésekre is, amelyek tovább színesítik a foglalkozást. Az óravázlatok végén feladatlapok is találhatók, amelyek segítségével a gyerekek elmélyíthetik tudásukat. Minden feladatlap mellé készült megoldókulcs is, ezáltal könnyedén ellenőrizhetők a válaszok.

Ismerd meg! sorozatunk további részei:

Ez is érdekes lehet:

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogadom Tovább